Har du problem med illaluktande flytningar? Delta i en användarstudie av en ny godkänd egenvårdsbehandling

Visste du att så många som 1 av 3 kvinnor i fertil ålder lider av bakteriell vaginos? Bakteriell vaginos är en underlivsinfektion och uppstår vid en obalans av bakteriefloran i slidan vilket ger upphov till grågula flytningar och en mycket karaktäristisk fisklukt. Lukten blir ofta värre efter mens eller oskyddat samlag. Idag behandlas bakteriell vaginos med receptbelagda antibiotika. Antibiotika i sig medför dock problem då den rubbar vaginans och tarmens bakteriebalans på ett ogynnsamt sätt (se 1177). Undersökningar visar att det finns ett stort behov av effektiv antibiotikafri behandling och som dessutom inte kräver recept.
Vernivia® vaginal mousse är en ny, godkänd och kliniskt dokumenterad egenvårdsbehandling vid bakteriell vaginos. Vernivia® är utvecklad av forskare i Lund och kommer att lanseras på svenska apotek. Vernivia® behandlar bakteriell vaginos, ger snabb symtomlindring och stärker samtidigt underlivets eget försvar genom att öka antalet laktobaciller i slidan. Vernivia® är helt fri från antibiotika, hormoner, parfym och parabener.
pharmiva vernivia

Hjälp oss att förbättra den vaginala hälsan!
Vi söker nu kvinnor i fertil ålder som lider av typiska symtom på bakteriell vaginos, för att delta i en användarstudie av Vernivia®.  Användarstudien syftar till att få in dina synpunkter på hur du upplever behandlingen och tillhörande instruktioner. Allt kommer sammanställas för att förbättra behandling och information till kvinnor som lider av illaluktande flytningar.

Själva behandlingen går till så här:
Förpackningen innehåller en flaska med mousse och en återanvändningsbar böjbar applikator med en rundad topp. Moussen appliceras i slidan en gång dagligen i samband med sänggåendet på kvällen under sju dagar. Under behandlingen får du svara på några enkla frågor digitalt kring just dina upplevelser av produkten och instruktionerna. Behandlingen är kostnadsfri under studien.

Du kan delta i användarstudien om du:

Vill du delta?
Användarstudien pågår just nu på följande kliniker

2Heal Medical

Riddargatan 12A
Stockholm

Ondrasek
Läkarmottagning

Storgatan 1, 2 tr.
Sundsvall

Linköping
Healthcare

Torkelbergsgatan 14B
Linköping

Hälsomedicinskt
Center

Barnmorskemottagning
Lomma

Hittar du inte en klinik nära dig? Fler kliniker kommer att starta upp under våren. Kika gärna in på vår hemsida igen. Har du frågor? Skicka gärna ett mejl till info@pharmiva.com