Pharmiva erhåller förhandsbesked om godkännande av viktigt patent i USA

Pharmiva AB (publ) meddelar idag att bolaget har erhållit besked från det amerikanska patentverket (USPTO) om ett kommande godkännande (Notice of Allowance) gällande patentfamiljen FOAM II. Beskedet innebär ett brett patentskydd för bolagets behandlingar, vilket är viktigt för produktlanseringar i USA.

Patentfamiljerna FOAM I och FOAM II ligger till grund för Pharmivas teknologiplattform Venerol med den första medicintekniska produkten Vernivia mot bakteriell vaginos. Venerol har också stor potential som en drug delivery-teknologi för andra behandlingar.

Pharmiva äger godkända patent inom två patentfamiljer. Den första patentfamiljen, FOAM I, innefattar bolagets produkt och dess användning för behandling av kroppskaviteter (exempelvis vagina och urinrör). Patent inom denna familj har beviljats i USA, Japan, Kina, Ryssland, Indien, Australien och Sydafrika och är giltiga till 2035. Patentansökningar är under behandling hos Europeiska Patentverket (EPO) och i ett flertal andra länder.

Den Notice of Allowance om Pharmiva nu fått från det amerikanska patentverket gäller den andra patentfamiljen, FOAM II, som ger ett bredare skydd för bolagets produkt och dess användning även på hud. Patenten ger också skydd för en icke trycksatt komposition av moussen samt för olika metoder att behandla sjukdomar med denna. Patenten kommer när de slutgiltigt godkänns gälla till 2037. Patentfamiljen FOAM II är under behandling hos Europeiska Patentverket (EPO) och i ett flertal andra länder.

”Det positiva beskedet från det amerikanska patentverket innebär en starkare marknadsexklusivitet för såväl Pharmivas nuvarande som potentiella framtida behandlingar. Detta stärker avsevärt våra möjligheter att långsiktigt kommersialisera produkter i USA”, säger Christina Östberg Lloyd, vd för Pharmiva.
.

Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Genom att klicka ’Godkänn cookies’ samtycker du till vårt användande av kak-filer (’cookies’). Läs mer