Pharmiva inkluderar första patienter i Sverige till den kliniska studien PIVA01

Pharmiva AB (publ) meddelar att de första svenska patienterna idag har inkluderats till bolagets kliniska studie PIVA01. Totalt kommer 96 patienter att ingå i studien som genomförs för att utvärdera effekten av den antibiotikafria behandlingen Vernivia mot underlivsinfektionen bakteriell vaginos. Studien initieras i Sverige under maj 2022 och väntas slutföras under innevarande år.

PIVA01 är en randomiserad, dubbelblindad och placebokontrollerad klinisk studie designad för att inhämta viktiga data rörande behandlingseffekten av Vernivia – Pharmivas antibiotikafria egenvårdsprodukt för behandling av bakteriell vaginos. Studien koordineras av Helena Kopp Kallner, gynekolog och överläkare vid Danderyds sjukhus, och kommer att genomföras vid fem svenska prövningscenter.

”Flytten av PIVA01 från Skottland till Sverige har löpt på väl och vi är mycket glada att de första patienterna idag har inkluderats till studien i Sverige. Resultaten från prövningen kommer dels att fördjupa vår kunskap om Vernivias behandlingseffekt, dels vägleda den fortsatta utvecklingen av våra unika behandlingar. Vi ser fram emot att så snart som möjligt presentera resultaten”, säger Karoline Akerjordet, tf vd, Pharmiva.

Vernivia lanserades på den svenska marknaden under hösten 2021 och finns i dagsläget att tillgå de fyra svenska apotekskedjorna Apoteket.se, Apotea, Kronans Apotek och Apoteket hjärtat.

Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Genom att klicka ’Godkänn cookies’ samtycker du till vårt användande av kak-filer (’cookies’). Läs mer