Pharmiva tecknar avtal med Apoteket för återförsäljning av Vernivia

Pharmiva AB (publ) meddelar idag att bolaget har tecknat ett samarbetsavtal med Apoteket inför den kommande lanseringen av Vernivia® – den första antibiotikafria behandlingen av bakteriell vaginos som både botar infektionen och lindrar symtomen. Med cirka 1 000 fysiska handelsplatser och en välutvecklad e-handelsplattform är Apoteket en av Sveriges största apotekskedjor.

Vernivia är en ny CE-certifierad och receptfri medicinteknisk produkt för behandling av bakteriell vaginos, en infektion som årligen drabbar var tredje kvinna i åldern 14–49 år. Lanseringen av Vernivia via Apotekets e-handelssortiment är det första steget i Pharmivas långsiktiga strategi att kommersialisera och utveckla produkter som förbättrar vaginal hälsa.

”Vi är glada över att ett ha tecknat avtal med en av Sveriges största apoteksaktörer redan nu. Det är en kvalitetsstämpel för både Pharmiva och vår produkt Vernivia och avtalet
innebär att vi nu ligger före vår egen tidsplan för lanseringen på den svenska marknaden. Inom en snar framtid kommer kvinnor snabbt och enkelt kunna få tillgång till en ändamålsenlig behandling av bakteriell vaginos, något som länge har efterfrågats av både patienter och profession” säger Christina Östberg Lloyd, vd, Pharmiva AB.

Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Nyhetsbrev
Genom att klicka ’Godkänn cookies’ samtycker du till vårt användande av kak-filer (’cookies’). Läs mer