Pharmivas valberedning föreslår inval av Jenny Rydhström som styrelseledamot vid den kommande årsstämman

Pharmiva AB (publ) meddelar idag att bolagets valberedning avser föreslå inval av Jenny Rydhström som styrelseledamot vid årsstämman den 20 maj 2021. Samtidigt föreslås samtliga nuvarande styrelsemedlemmar för omval. Jenny Rydhström har grundat och driver det framgångsrika e-handelsbolaget Gents.

Valberedningen i Pharmiva, som består av Åke Lindahl (ordförande), David Sagna, John Moll samt styrelseordföranden Malte Zaunders, föreslår att styrelsen för det kommande verksamhetsåret ska bestå av sju ledamöter med omval av Malte Zaunders som ordförande.

Jenny Rydhström (f. 1973) har en bakgrund som skattejurist på bland annat KPMG och EY. År 2003 grundade hon e-handelsbolaget Gents, som marknadsför skönhetsprodukter. Bolaget har under hennes ledning expanderat internationellt och nått en årlig omsättning som överstiger 100 miljoner kronor. Jenny Rydhström har arbetat såväl strategiskt som hands-on med de flesta frågor som uppkommer inom ramen för e-handel, geografisk expansion online och digital marknadsföring.

”Pharmiva arbetar aktivt med att göra e-handel och digital kommunikation till en allt viktigare del av bolagets go-to-market-strategi. Vi är därför mycket glada att kunna stärka vår styrelse med den erfarenhet och kompetens som Jenny har inom dessa områden. Hon kommer att vara ett värdefullt tillskott både i styrelserummet och som ett bollplank och stöd för bolagets operativa ledning”, säger Malte Zaunders, styrelseordförande i Pharmiva.

För ytterligare information, kontakta:
Malte Zaunders, ordförande Pharmiva
Email: mz@azgrowthcapital.com

Om Pharmiva
Pharmiva utvecklar nya innovativa behandlingar för vaginal hälsa. Bolagets första patenterade och CE-märkta produkt Vernivia® är en vaginal mousse som inom kort lanseras som en behandling av bakteriell vaginos, en infektion som drabbar cirka en tredjedel av alla kvinnor globalt i åldern 14–49 år. Med Vernivia® får kvinnor för första gången en ändamålsenlig behandling som både läker ut infektionen och ger snabb symtomlindring utan att samtidigt orsaka de problematiska biverkningar som dagens antibiotikabehandlingar innebär för både individen och den global hälsan. Lanseringen av Vernivia® är första steget mot Pharmivas mål att bli ett globalt femtech-bolag med en bred portfölj inom vaginal hälsa. Pharmiva är noterat på Nasdaq First North Growth Market, för mer information besök www.pharmiva.com

Partner Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser, (telefon 031-761 22 30, www.partnerfk.se).

Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Genom att klicka ’Godkänn cookies’ samtycker du till vårt användande av kak-filer (’cookies’). Läs mer